tisdag 24 januari 2012

Trasiga fragment

Efter lång frånvaro är jag nu tillbaka. Kom hem från Les 2 Alps i söndags efter åtta härliga skiddagar tillsammans med Lunds Extremsportarsällskap. Det har verkligen varit helt underbart att hänga med så sköna människor i den vackra alpmiljön där solen har skinit  sex av dagarna.

Veckan har bjudit på många härligheter och vi är numera kända i Les 2 Alps som "The crazy Swedes". Med det menas det gäng som har färggladast kläder, åker snabbast i backarna och festar hårdast. Känns som en passande titel för oss.

Förutom åkning i Les 2 Alps var jag och sex andra vänner en dag i berömda La Grave för att åka på glaciären med bergsguiden Jean-Pierre. Jag var inte det minsta nervös förrän vi var framme och Jean-Pierre tvingade på oss selar "just in case...". Som tur var trillade ingen av oss ner i någon glaciärspricka utan vi fick en mycket härlig dag med fler häftiga åk. Efteråt kan jag bara säga att vi var helt slut i kroppen. Ingen av oss hade tydligen Jean-Pierres kondition.


Näst sista dagen av resan började det snöa vilket verkligen resulterade i glädjerus. Överväldigad av all snö lyckades jag självklart köra in med högerhanden i en stubbe under snön vilket resulterade i ett högt vrål och hyperventilation. Kroppen är dock en så bra uppfinning att den gör att smärta domnar bort efter ett tag. Därför kunde jag köra resten av dagen med stavarna i ryggsäcken eftersom jag inte kunde greppa något. När jag väl vågade ta av mig vanten för att se på handen var min tumme närmast lila och orörlig. Det var inte så mycket jag kunde göra åt saken eftersom det snöade mer än jag någonsin varit med om. Därför blev det ytterligare en skiddag i puder med blå tumme och utan stavar.


Jag ar aldrig i hela mitt liv åkt i så djupt puder, det snöade minst en meter på en natt. Jag blev tvungen att stanna i var tredje sväng eftersom jag inte fick luft på grund av all snö som sprutade upp i ansiktet. Det var en magisk upplevelse.

Väl hemma i Lund bar det dock av till akuten och fyra timmar senare kom jag ut med gipsad tumme och diagnosen: "trasigt fragment (tolkning: benbit) och eventuellt avslitet ledband som ska kollas upp av handspecialist i Malmö nästa vecka. Eventuellt gå in och sy ihop ledbanden". Ingen aning om vad det innebär mer än att allting nu tar mycket längre tid och att min utbildning blev svårare och att borsta tänderna med vänsterhanden gör att jag får tandkräm i hela ansiktet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar